fbpx
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
1 655x363

Velkommen til Dana Cup Hjørring 20-25 juli 2020

Omkring 1000 hold mødtes i Hjørring ved en af Nordeuropas smukkeste fodboldarenaer i juli måned.

Når vi tænker tilbage på sommerens turnering, vil vi takke alle vores deltagere – spillere, ledere, trænere, dommere, partnere, supportere, familie, venner & frivillige – for at sætte den højeste standard på #Respekt og #Fairplay denne sommer.

Vi sætter scenen for afholdelsen af en international ungdomsfodboldsturnering, men det er op til hver enkelt person som deltager at sikre de gode stunder for alle.

#DanaCupUnited kampagne er blevet hørt – Vi lover at bidrage til et sikkert miljø, hvor vi behandler hinanden med Respekt, og hvor vi viser FairPlay både på og udenfor banen.

Så tak alle sammen for at bidrage til at Dana Cup Hjørring 2019 blev en succesfuld og mindeværdig turnering for alle involverede. Vi tror på, at det var et af en af de bedste Dana Cup turneringer i vores historie siden 1982. 

Dana Cup Hjørring 20-25 juli 2020

Datoen er sat for 2020 og som sædvanlig åbner vi for online tilmeldinger fra den 15 september. Vi byder jer hjerteligt velkommen til at deltage næste sommer, hvor vi lover jer en international ungdomsfodboldturnering af høj kvalitet.

Hvis I ønsker at modtage information og priser fra den 15 september så send os en E-mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med jeres klubnavn og land. 

Genoplev Dana Cup Hjørring via vores YouTube kanal – abonner her

Se alle vores livestream kampe via Mycujoo her

3 655x363

Pin It
tak2019

Også 2019 blev et fantastisk år på Dana Cup

20.000 spillere, ledere og officials sørgede for underholdende og festlig fodbold.  Rundt om på anlæg og hos indkvarteringssteder blev livet levet i højeste gear.

Der blev spillet 2532 kampe, og der blev scoret 11.595 mål.

Vi har haft en virkelig god uge, og vi føler, at alle, der har tilbragt ugen her i Hjørring-området, har nydt det. I tager nu et minde for livet med, når I rejser til jeres 45 hjemlande.

I har gjort ugen til en fest i Hjørring! 

Med det bedst tænkelige vejr blev Dana Cup-ugen årets uge her i 2019!

Tak for jeres besøg og jeres deltagelse i Dana Cup 2019!

Allerede nu glæder vi os til næste års Dana Cup. 

I skal være velkomne tilbage, og vi tager gerne imod endnu flere!

Velkommen til Dana Cup Hjørring 20-25 juli 2020!

tak2019 1 

Pin It
B16finale2019 11

Interclubes (BRA) – Kragerø IF FB (NOR) 1-2 (1-1):

Efter ni sekunder satte nr. 79 fra Interclubes scoringsrekord ved Dana Cup 2019. Dermed var brasilianerne foran 1-0. Stillingen holdt 2 minutter og 31 sekunder, da Kragerø udlignede. Efter fem minutter bragede nr. 79 bolden på stolpen.

Siden faldt niveauet betragteligt. Intensiteten var stadig intakt, men kampen foregik mest mellem de to felter med sporadiske ikke særligt farlige afstikkere mod mål.
Lige indtil Kragerøs anfører mente, at nok var nok og knaldede bolden op i det ene brasilianske målhjørne.

Målet satte lidt ekstra gang i Interclubes men fine indgreb af den norske målmand og heroisk fight af hele det norske hold forhindrede brasilianerne i at true guldmedaljerne for alvor.

Pin It
FinaleB14Finale2019 11

Våg FK (NOR) – Pequeninos Do Jockey 1 (BRA) 2-3 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence (0-0):

Fair play og almindelig god opførsel blev udfordret, da norske Våg og Pequeninos Do Jockey fra Brasilien i bogstaveligste forstand stødte sammen i klasse B14.

Brasilianerne spillede varmblodigt sydamerikansk, mens Våg spillede mere køligt nordisk, og de to temperamenter havde til tider svært ved at mødes i en fredelig fodboldkamp. I hvert fald måtte dommer og linjevogtere bruge meget tid i 1. halvleg på at dæmpe gemytterne hos både spillere og ledere.

I 2. halvleg havde spændingsniveauet heldigvis fundet et mere naturligt leje, og begge hold koncentrerede sig om at spille fodbold.

Samba-fodbold fik vi aldrig. Til gengæld leverede begge hold en kamp fyldt med nerve, engagement og syngende tacklinger, der holdt sig indenfor fodboldlovens grænser.

Da ingen af holdene formåede at score i hverken ordinær eller forlænget spilletid, dikterede dommeren straffesparkskonkurrence. Her var Pequeninos Do Jockey skarpest, da det gjaldt.

Pin It
G14finale2019 11

AaB (DEN) – Fron FB (NOR) 1-0 (0-0)

Begge klubber var i deres anden finale ved dette års Dana Cup. Fron tabte fredag til Heming i klasse G12, mens AaB tidligere lørdag tabte til Viking i klasse G16, så begge hold tørstede efter en sejr.

De første 20 minutter var meget lige, uden de helt store chancer. I 2. halvleg tiltvang AaB sig mere og mere af spillet og havde da også et indlæg, som prellede af på overliggeren. Fron lod sig dog ikke kyse og kunne efterfølgende have bragt sig foran på en gigantisk chance.
Kampen bølgede frem og tilbage uden de helt store chancer. Altså, lige til AaB i dommerens overtid sparkede bolden i mål til det, der blev kampens eneste scoring.

Pin It
Bedstetilrejsendeklub2019

Bedste tilrejsende klub

Düren 1. FC fra Tyskland er kåret som bedste tilrejsende klub til Dana Cup 2019.

Pin It
B19finale2019

Jammerbugt FC (Den – Staal Jørpeland IL 1 (NOR) 1-2 (0-0):

Med to rigtig gode muligheder indenfor de første minutter havde Jammerbugt og Staal Jørpeland dækket op til en underholdende finale hos de ældste drenge. Men holdene forsømte at følge op med lækkerier, og kampen udviklede sig til en stillingskrig med meget få chancer.
Til gengæld fik tilskuerne masser af energi, løbevillighed og dueller af to velspillende mandskaber.

Da Staal Jørpeland fik tilkendt et straffespark, som Jammerbugt-lejren mildest talt var uenig i, og efterfølgende scorede kampens første mål, ændrede kampen i den grad karakter. Duellerne blev endnu mere fysiske, og Jammerbugt satsede hele butikken for at udligne.
Og da holdet pressede aller mest og havde gode muligheder, slog Staal Jørpeland til i den modsatte ende med den anden scoring med otte minutter tilbage.

Selv om opgaven så vanskelig ud, spillede Jammerbugt sin chance, og det lykkedes da også at reducere et par minutter inde i overtiden. Fravriste Staal Jørpeland guldmedaljerne kunne Jammerbugt dog ikke.

Pin It
G15Finale2019

Fjellhamar FK (NOR) – Gjøvik-Lyn FK (NOR) 3-2 (3-1):

Mål afgør fodboldkampe. Det er en kendt sag. Dem, der scorer målene, vinder. I finalen mellem Fjellhamar og Gjøvik-Lyn var det Fjellhamar, der var bedst til at udnytte chancerne, og derfor tabte Gjøvik-Lyn.

Men i virkeligheden var der ikke meget, der skilte de to hold fra hinanden. Kampen var utrolig lige, og Gjøvik-Lyn havde lige så meget spil som Fjellhamar og med en scoring på straffespark bare fem sekunder før sidste fløjt, var kampen usædvanligt tæt på at ende uafgjort.
En velspillet og underholdende finale.

Pin It
B17Finale2019

Utsikten BK (SWE) – Interclubes (BRA) 0-1 efter forlænget spilletid (0-0):

Efter 50 minutters spil havde de to målmænd fra Utsikten og Interclubes ikke haft én eneste redning. Der havde ikke været ét eneste seriøst skud på mål.

Derfor måtte dommeren fløjte op til forlænget spilletid, og så gik der kun to minutter, før Interclubes bragte sig foran med det, der skulle vise sig at være kampens eneste scoring. Selv om Utsikten helt korrekt følte sig snydt for et straffespark et par minutter før sidste fløjt.

Mål er cremen på en fodboldkamp, men med højt tempo, mange dueller og knaldhårde tacklinger gav de to hold hinanden en herrefight, og det var marginaler, der gjorde forskellen. Og det var derfor ikke uden grund, at Utsiktens spillere følte sig skuffet. De havde stor ære af kampen.

Pin It
B13finale2019

Cantalao (PER) – Søreide IL (NOR) 5-0 (3-0)

Al ære og respekt for Søreide, men finalen i klasse B13 gik som de fleste vist havde forventet: En solid sejr til Cantalao fra Peru, der i mange år har været blandt de bedste hold til Dana Cup, og som denne lørdag på Nord Energi Arena var overlegne på praktisk talt alle parametre.

Og hvor var det egentlig synd for Søreide, som selvfølgelig var nået til finalen, fordi de var et af de to bedste hold i klasse B13. Synd at det andet hold som forventet var Cantalao, for Søreide har mange gode fodboldspillere, som ydede en fin præstation og aldrig lagde sig ned for overmagten.

Men man må også tage hatten af for Cantalao. De spillede med vanlig sydamerikansk elegance og lethed, der får spillet til at se så enkelt ud. En fin finale, som Søreide også kan være stolt af.

Pin It
G16finale2019

Viking FK (NOR) – AaB (DEN) 2-0 (0-0):

Viking lagde fra første fløjt et tungt pres på AaB og vandt hurtigt slaget om midtbanen, men det markante overtag i spil i 1. halvleg førte aldrig til rigtigt farlige chancer.

Dem, der var, tog en velspillende nordjyske målmand sig af. Efter et par taktiske udskiftninger kom AaB lidt mere med i spillet. Alligevel var det Viking FK, der fuldt fortjent bragte sig foran 1-0 et par minutter inde i 2. halvleg. Et langskud fik lov at passere mellem venner og fjender uden chance for den indskiftede målvogter.

Dominansen fortsatte kampen ud. AaB var praktisk talt aldrig på Vikings banehalvdel, så det var helt i overensstemmelse med spil og chancer, at Viking kunne score kampens sidste mål til 2-0 12 minutter før tid.

Pin It
B15finale2019

Asker FB 1 (NOR) – Ørn Horten FK (NOR) 1-3 (1-1):

Så er tonen slået an. Hvis den finale, som Asker FB og Ørn Horten FK diskede op med fra morgenstunden er en indikator for lørdagens niveau, så lover den anden finaledag under Dana Cup 2019 rigtigt godt.

Kampen var utroligt lige, velspillet og underholdende med masser af dueller. To dygtige hold, men det var alligevel Ørn Horten, der svingede taktstokken med ikke mindst en utroligt velspillende højre fløj, nummer 20. Med en fantastisk speed satte han flere gange Askers forsvar på hårde prøver. Det var da også ham, der scorede Ørns første mål, gjorde hele forarbejdet til det andet og tredje mål samt fremtvang det straffespark, som dog blev misbrugt.

Men Askers udlignende mål bare tre minurter før pausen var også spektakulært. Efter en fiks frisparkskombination blev bolden sparket resolut op i det ene målhjørne.

Flot detalje i en flot kamp.

Pin It
Fairplayboys2019

Fair Play Trophy 2019 Classes G

Hermed indstilles Storm BK til Fair Play pokalen i Dana Cup 2019 med følgende begrundelse:
Holdet har siden ankomsten til Hjørring og i forbindelse med transport og indkvartering udvist en bemærkelsesværdig flot optræden.

Holdet har ligeledes i forbindelse med tilmelding og de administrative pligter forinden turneringstart været meget samarbejdsvillige.

Under afvikling af turneringen har lederne udvist en meget sportslig og fair indstilling ved hele tiden at have orden i de administrative ting, ligesom fodboldkampene er afviklet i en meget fin atmosfære.
Holdet har deltaget i Dana Cup adskillige gange og er også en sikker deltager næste år.

Finn Larsen
Juryen

Pin It
FairplayGirls2019

Fair Play Pokalen 2019 klasserne G

Hermed indstilles Brumunddal FB til Fair Play pokalen i Dana Cup 2019 med følgende begrundelse:
Holdet har siden ankomsten til Hjørring og i forbindelse med transport og indkvartering udvist en bemærkelsesværdig flot optræden.

Holdet har ligeledes i forbindelse med tilmelding og de administrative pligter forinden turneringstart været meget samarbejdsvillige. Der er endelig udvist en meget fair og sportslig optræden i forbindelse med afvikling af fodboldkampene.

Klubben er meget involveret i arbejde med unge mennesker af anden etnisk oprindelse og har gennem længere tid benyttet sportstrøjer med tryk på ryggen med teksterne ” Vend racismen ryggen ”. Dette arbejde er blevet en hjertesag og kerneværdi for klubben.
Holdet deltager i Dana Cup for første gang.

Finn Larsen
Juryen.

Pin It

RSS Feed

SponsorBar