Store portioner i køkkenet

24. jul 2014
Storeportioner

 Store portioner i køkkenet

 Når flere end 12.000 fodboldspillere og ledere skal have mad, skal der store gryder til i køkkenet - og en lang indkøbsseddel. De flere end 500 medarbejdere, der i løbet af ugen bemander det store udendørs køkken bag Vendia Hallen, er nogle af hverdagens helte ved Dana Cup, og det er kæmpe portioner, de arbejder med hver dag, når der skal tilberedes 12.500 måltider to gange dagligt.

I år bruges der eksempelvis 1489 rød- og hvidkål, 1865 gulerødder, 2911 kg pasta, 2952 kg ris, 758 agurker og 885 kg peberfrugt. Oksekødsbollerne er ekstremt populære hos de unge fodboldspillere. Derfor laves der i år 120.000 kødboller, der bruges 1125 kg oksekød til gullasch og 14.500 kyllingefiletter. Der bruges dagligt 6-8 rummeter træ til at madlavingen i de store, mobile komfurer.

Varmen betyder, at det er ekstremt vigtigt hele tiden at fylde væskedepoterne. Derfor drikkes der mindst 18.000 liter saft.

Hver dag er der cirka 30 hjælpere i gang ved komfurerne, mens 20 laver salat. Til hvert måltid bruges 90 medarbejdere til at udlevere maden.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down